Kees laat ze vliegen!

Ons lid Kees Verkolf uit het Drentse Wijster laat zijn vinkduiven los vliegen. Kan dit ? Jazeker Kees heeft er meer dan 80 stuks allemaal goudblauwvleugels los vliegen om zijn boerderij  en laat de dieren verder hun gang gaan d.w.z. ze zijn vrij in partner keuze en Kees bemoeit zich hier het hele fokseizoen niet mee. Zo kan het dus ook en een prachtgezicht.

Hoe zit het nu met de roofvogels waar we allemaal zo bang voor zijn. Je moet een grote groep hebben dan blijven ze goed bij elkaar en gebeurt er weinig aldus Kees.

Kees is naast het houden van vinkduiven ook een topfokker van het duivenras  Neurenberger Bagadetten, hierin heeft die al jaren veel succes mee op shows in binnen en buitenland. Regelmatig word er naar zijn duiven gevraagd die dan ook de hele wereld overgaan. ( Zie foto Kees met zijn Neurenberger Bagadetten)