De Clubshow op de SZN 2016

De clubshow bij de Sierduivenshow Zuid Nederland van 4 t/m 6 november 2016 brachten maar een minimaal aantal vinken in de kooien. Van het aantal van 43 dieren bleven er na de absente dieren nog 35 dieren over ingestuurd door 4 van onze Belgische leden.

Koperzwartvleugels 11 stuks
Bij de koperzwartvleugels ging het tussen F. van Mol en M. Demeur hier was het M. Demeur die hier de beste showde met als hoogste predikaat 96 punten.
Koperzwartvleugel-witpen 3 stuks
Bij de Koperzwartvleugel-witpennen was het wederom M. Demeur die hier de beste showde met het hoogste predikaat en een erecertifikaat 97 punten deze duif werd de beste van de show in het andere geslacht.
Koperwitvleugel-ongeband en geband 3 stuks
Bij de koperwitvleugels was het wederom M. Demeur die hier de beste showde met als predikaat 96 punten.
Goudzwartvleugels 6 stuks
Bij de goudzwartvleugels ging de concurentie tussen M. Demeur F. van Mol en P. Paridaen hier wist P. Paridaen de beste duif naar voren te brengen.
Goudzwartvleugel-witkop 4 stuks
Hier showde K. Druyts een viertal prachtige exemplaren en wist hier met een duivin jong 95 punten te scoren.
Goudblauwvleugels 6 stuks
Bij deze kleurslag gaat het vaak om de moeilijks factor met banden en zonderbanden en gekrast. P. Paridaen wis hier met een gekraste 95 punten te scoren.
Goudwitvleugel-ongeband en geband 2 stuks
Bij de goudwitvleugel is het jammer dat er zo weinig liefhebbers van zijn dit brengt maar weinig dieren in de kooien.

Het is jammer dat er zo weinig leden van onze club insturen op de clubshow misschien een volgende keer meer dieren wie weet??

Henk Kluskens